Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Szentivánéj a Koliban

2017-02-10 15:56:32

Idén is eljött az a hosszúhétvége, mikor a Boronkay színjátszóköre birtokába veszi a kollégiumot és lázasan próbál a majd áprilisban, a Madách Imre Művelődési Központban megrendezendő iskolaszíndarabra. 

 
Idén a Szentivánéji álom kerül megrendezésre ízlésesen átformálva. A színjátszókört szervező iskolai tanár, Ferenczi Adrienn irányítása alatt, élménydús három napot tölthettek a diákok. 
 
 
A tábor első napján még az iskolában a díszteremben zajlottak a készületek. Olvasópróbát, mozgáspróba követte ebédszünettel, majd játékkal folytatva. A próbák pompás hangulatban teltek és mindenkinek lehetősége volt ötleteit beépíteni a darabba. A kollégium kiürülése után a lelkes színészpalánták újra megtöltötték azt. Csendes pihenő után estébe nyúló próbákat tartottak, majd persze közösségépítő tevékenységeket is végezhettek.
 
 
A tábor második napja korán kezdődött mindenki legnagyobb örömére és reggeli után karakterépítés következett. Mindenki megismerkedett bensőségesebben a szerepével, valamint a partnereivel. A színpadi mozgás gyakorlása jelentős, tehát ez sem maradhatott el.  Természetesen rengeteg egyéb lehetőség is fenn állt, ha valaki veszített a lendületéből. Vérre menő csocsó csatákon át, filmnézés és persze a remek hangulatú társaság is szórakoztatást kínált a munkával párhuzamosan.
 
 
A harmadik nap már levezetésnek számított de mindenki számára körvonalazódott a történet és a darab végre összeállt. Ez azért is fantasztikus, mert még rendelkezésre áll két hónap a tökéletes eredményért. Lesz benne dráma, szerelem, humor és persze szeretet és eltökéltség a publikum szórakoztatása érdekében.
 
Gáspár Tamara 12.A