Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Színjátszótábor - 2018

2018-02-08 08:28:00

Idén januárban, a megszokottnál egy hónappal hamarabb gyűlt össze a színjátszókör igencsak népes serege. Ferenczi Adrienn tanárnő, aki egyhuzamban másodszor vállalta a csapat koordinálását és a színdarab lebonyolítását, péntek reggel várt minket az iskolában a hétvégére való felszereléssel.

A legtöbb diák által elképzelt mesés pénteki lógás és a további két napon át tartó szórakozás nem fedi teljes mértékben a valóságot... Természetesen amellett, hogy jól érezzük magunkat és összekovácsolódunk a közös programok által, amikkel a színészi játékunk is fejlődik, rengeteg energiát kell fektetnünk a színdarab kisebb - nagyobb részletkérdéseire is, valamint arra, hogy egészben láthassuk a darabot. A tábor folyamán kialakulnak a jelenetek, kinek mikor, honnan kell bejönnie a színpadra, a színpadi mozgás, a kellékek helye és használata. Az olvasópróbák segítenek bennünket, hogy meg tudjuk ragadni a karakterünk lényeges elemeit, jellemzőit, a többi szereplőhöz való viszonyunkat. Az idei évben szép számmal akadnak olyan szereplők, akiknek a mozgáspróbák jelentik a nehézséget, hiszen egészen a táborig nem tudtak gyakorolni az iskola dísztermében. Sokan vannak, akik nem szöveges szerepet kaptak, de jelentős a munkájuk - nélkülük nem lehetne teljes a kép, a színdarab.

Összességében sikeresnek tekinthetjük a januári színjátszó tábort, szerény véleményem szerint. Még mindig rengeteg munka áll előttünk, viszont ez egy fontos pontja volt a Nyári kalandok kialakulásának. Áttekinthető, egymás utáni, intenzív próbák szükségeltettek, hogy lendületet adjanak a csoportunknak félidőben. Reméljük, hogy nem fogjuk kiábrándítani a várakozó közönséget, és az utolsó két hónapban véglegesítjük a munkánkat. Mi már várjuk, hogy megmutathassuk, mivel is készültünk szeptembertől az áprilisi előadásra!

Kalácska Anna 12.A


Képek a tábor mindennapjairól