Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Tájékoztató a nyolcadikos sportolók szóbeli felvételijéről

2018-02-20 11:16:00

Ideje: 2018. március 02. péntek 8:30 (A névre szóló időbeosztás legkésőbb február 28-tól lesz olvasható honlapunkon.)

Pótidőpont: 2018. március 08. (14 órától)
Helyszíne: Bocskai Kollégium, 2600 Vác, Brusznyai Árpád u. 1.
Maximális pontszám: 50 pont
A felvételi elbeszélgetés:
    • Be kell mutatni az adott tanévre érvényes versenyengedélyt vagy annak fénymásolatát 
    • Be kell mutatni az érvényes sportorvosi igazolást vagy annak fénymásolatát
    • Le kell adni a sportegyesület támogató nyilatkozatát, amely kitér a sportoló erényeire 
    • Be kell mutatni a legkiemelkedőbb eredmények igazolásait (esetleg szakszövetségi igazolást a megyei, területi, vagy országos korosztályos válogatottság tényéről) 
    • Saját sportághoz kötődő specifikus beszélgetés 
    • Sport témájú szöveg felolvasása, értelmezése
például:
Pedagógusok, iskolák és egyesületek képviselői vehették át 2018. január 11-én a Magyar Diáksport Szövetség elismerését a Diákolimpia® elmúlt tanévének országos döntőin elért kimagasló eredményeikért. A versenyeken összesen 270 ezer diák vett részt, közülük 18 ezren jutottak a sportági döntőkbe. A sikerességben nagy szerepet játszott a testnevelők és az iskolák lelkesedése és kitartó munkája. Ezen a díjátadón vehette át iskolánk az országos második helyezésért kapott elismerést. Ami tovább emeli fényét ennek a kitüntetésnek az az, hogy az elmúlt öt évet nézve is mi vagyunk az egyetlen iskola, amely mindig a díjazottak között volt. Ráadásul ránk ez az állítás 2005 óta folyamatosan igaz, úgyhogy tulajdonképpen ez is egy igen nehezen megdönthető országos rekord!
Az ünnepélyes díjátadón beszédet mondott Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke. A díjátadásban közreműködött továbbá Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos is.

    • A váci sportegyesületekkel kötött megállapodás alapján előnyben részesülnek az alábbi sportágak képviselői: atlétika, kézilabda, labdarúgás, kajak-kenu, evezés, úszás