Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Tamás Bence győztes lett a Természet Világa pályázatán

2013-02-12 19:09:42

 

A Természet Világa XXII. Természet-Tudomány Diákpályázatának, az Önálló kutatások, elméleti összegzések kategóriájában Tamás Bence az Ökológiailag stabil kerti tó című írásával I. díjat nyert. Felkészítő tanára dr. Tóth Eszter volt.

A Természet Világa egyébként 1991 óta, 16 oldalas mellékletként, havi rendszerességgel megjelenő természettudományos diáklapot is működtet, amelyet tehetséges középiskolások írnak. Ez egyedülálló Európában. Ebben az évben már huszonkettedik alkalommal hirdették meg a középiskolások körében a Természet–Tudomány Diák-cikkpályázatot. A fiatalok a két fő témakör, a Természettudományos múltunk felkutatása és az Önálló kutatások elméleti összegzések kategóriákon túl kilenc különböző területen versenyezhetnek a különdíjak elnyeréséért.
 
E középiskolásoknak kiírt cikkpályázat abban különbözik minden más tehetségkutató versenytől, hogy itt a diákoknak arról is számot kell adniuk, hogy tudásukat képesek-e érthetően, szép magyarsággal leírni, formába önteni. A nyertesek tehát a természettudományos képzettséget és a humán kultúrát ötvözik, nagy tehetséggel. Eddig kb. 3000 diák próbált szerencsét a Természet Világa diákpályázatán, ezért oly örvendetes e szép siker, hiszen valóban jelentős eredmény, hogy e nívós természettudományi lapban már diákként is publikálhat a növendékünk.
 
h.i.