Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Tanévnyitó ünnepély - 2018

2018-09-04 08:33:00

Iskolánk ünnepélyes tanévnyitó rendezvényére idén 2018. szeptember 3-án került sor, délelőtt a főépület tornatermében, délután a tanüzemében.

A tanévnyitó kezdetén Less Dávid 12.N osztályos tanuló szavalt Szabó T. Anna verséből:

„Bátorság. Indulj. Meg ne torpanj.
Ne kérdezd, hogy a célod hol van.
Köss könnyű kendőt, köss sarut.
Ki tudja, meddig visz az út.”

A vers elhangzása után Molnár Emese 11.N osztályos növendékünk ugyan úgy, mint a tavalyi évben műsorközlőként köszöntötte a megjelent vendégeket, a tanárokat és a diáktársakat. A Himnusz eléneklése után felkérte Fábián Gábor igazgató urat, hogy tartsa meg tanévnyitó beszédét! Az igazgató úr ismertette a diákokal az idei tanév menetrendjét, és a diákok előtt álló feladatokat. Az új, visszatérő és óraadó tanárok bemutatására került sor ezek után.

 

Az évnyitó gondolatok elhangzása után, immár hagyomány, hogy a tanévnyitó keretében elismerésekre is kerül sor. Ezúttal nem a kiváló tanulói teljesítmények, hanem az eredményes tanári munka jutalmazása következett. Minden év végén lehetőséget kapnak a diákok, hogy pontozzák tanáraik munkáját, személyiségét.

Teljes óraszámban tanító tanárnők:
1. Niedermüllerné Karcag Ildikó
2. Hársfalvi Anikó
3. Trieb Veronika

Teljes óraszámban tanító tanár urak:
1. Veres József
2. Hevér János
3. Szlobodnik Mihály

Csökkentett óraszámban tanító tanárok:
1. Coppage Lea
2. Fábiánné Kőszegi Erzsébet
3. Nemes Tibor

A rendezvény végén ismét Less Dávid következett, aki az ünnepség befejezéseként Kovács Kálmán tanár úr Útravaló a tanév kapujában című 2005-ben született költeményét szavalta el.

A Szózat eléneklése után három osztályfőnöki órával megkezdődött a 2018-19. tanév.

A tanüzemi ünnepélyes megnyitón ismét Less Dávid szavalt, Fábián Gábor és Dian János mondott beszédet. Itt is bemutatásra kerültek az új és visszatérő tanár kollégák.

 Zentai Noémi képei

 Molnár Zoltán képei

 Pataki Sándor képei