Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Technikusi iratkozási információk

2013-07-03 11:00:49

Leendő technikus tanulóink figyelmébe!

Minden 13. és 14. évfolyamra jelentkező tanulónak 2013. augusztus 7-én szerdán 8:00 – 12:00-ig a Kossuth tér 1.sz alatti Tanüzemben személyesen be kell iratkoznia a szakképzésre. Akadályoztatása esetén ezt a szülő, gondviselő, vagy osztálytárs is megteheti.

A beiratkozáshoz a következők szükségesek:

- érettségi bizonyítvány
- középiskolai bizonyítvány
- 3000 Ft iratkozási költség
- iratkozási lap kitöltése a helyszínen
 
A 14. évfolyamra (azaz csak az egy éves képzésre) beiratkozott tanulóknak szeptember 2-13. között összefüggő termelési gyakorlaton, vagy intenzív oktatási heteken kell részt venniük. A gyakorlat kötelező, helyét az iskola központilag intézi. A beosztást mindenki a tanévnyitón fogja megtudni.

A tanévnyitó időpontja és helye: 2013. augusztus 30. péntek 15:00, díszterem. (az iskolaépületben a Németh László u. 4-6. sz alatt)

A 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről és a 2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről 2013. szeptember 1-jei hatállyal bevezette az Ágazati Szakközépiskola formátumát, ami a szakközépiskolai osztályokban új szakmai programokat és új tanterveket eredményez. Ennek következményeként minden szakmacsoportban külön óraterveket írnak elő. Ez számunkra azt jelenti, hogy a mechatronika szakra jelentkezőknek nem lehet közös alapozó egy éves képzésük, hanem már most a beiratkozáskor el kell dönteniük, hogy a Gépgyártástechnológiai technikus, vagy az Elektronikai technikus szakon kezdik meg tanulmányaikat. Az osztályok tervezéséhez ezen szakválasztással kapcsolatban ezért kérem mindazok e-mailes visszajelzését, akik a jelentkezési lapjukon a mechatronikát jelölték meg.

Dian János 

igazgatóhelyettes