Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Tehetséggondozás az egyetemeken

2016-11-11 11:19:25

Boronkaysnak lenni jó, ezt tudjuk! Mégis vannak kiemelkedő pillanatok, amikor különösen büszkék lehetünk diákjainkra. 2016. november 10. az ELTE Informatika Karán vendégeskedhettünk, ahol iskolánkat kiemelkedő teljesítményű, erős iskolának nevezték meg a tehetséggondozó program támogatói és az Informatikai Kar, valamint az Egyetem vezetése előtt. Öt, 2016. májusában 12.p osztályban érettségizett diákunk (Kürthy Gyula László, Varga Gábor András és Vigh Márton, Bencze Gábor Péter, Nagy Gergely) benyújtott pályázatuk alapján bejutott a 16 fős Neumann János Tehetséggondozó Körbe

 
Itt a már középiskolában is komoly versenyeredményekkel rendelkező diákoknak csoportos mentorálási lehetőséget, speciális tanulmányi programot, valódi kutatás-fejlesztési projektekben való részvételt, nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőséget, publikációs és konferencia részvételi lehetőségeket kínál az ELTE Informatikai Kara. A 16 hallgató közül a hat legjobbnak ítélt ösztöndíjat is kap a Bosch, az Ericsson, az EvoPro és a Morgan Stanley támogatásával. Ebbe a körbe jutott be Bencze Gábor Péter és Nagy Gergely.
 
Bár a program már tanév elejétől folyik, az ünnepélyes eredményhirdetésre november 10-én került sor. Mind az Neumann Társaság vezetője, mind a cégek képviselői megfogalmazták, hogy jól felkészült, kreatív szakembereket tárt karokkal és anyagi megbecsüléssel várják a magyar munkaerőpiacon. A diákok beszámolója alapján a leírt ígéretek meg is valósulnak. Kiemelt figyelemmel foglalkoznak velük, mind informatika, mind matematika terén. Már most is számos megmérettetésen, lehetőségen, pályázaton vehettek részt. A feléjük megfogalmazott követelmények magasak, de méltóak hozzájuk.
 
Jó volt látni az örömüket, lelkesedésüket, munkakedvüket!
 
Az ELTE mellett a BME is odafigyel a középiskolából kiemelkedő teljesítménnyel érkező diákokra. Ott tanulók beszámolója alapján őket is egy csoportba szervezték, s számukra is külön haladási tempót, követelményeket fogalmaznak meg. Ebbe a csoportba került, szintén a 12.p osztályból Hagymási Réka, Tomcsányi Gergely, Bíró Ákos és Frey Balázs.
 
Bíró Ákos    Frey Balázs   Hagymási Réka   Tomcsányi Gergely
,  ,  ,  
 
Ebből az osztályból 5 diák kapta meg iskolánk legnagyobb elismerését a Boronkay Emlékérmet, mind az öt nevet megtalálhatjuk a fentiek között!
 
További sikeres munkát és eredményeket kívánunk nekik!
 
Gyombolainé Cserny Zsuzsanna