Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Tehetségnap a Semmelweis Egyetemen

2014-11-28 17:25:44

Iskolánk lehetőséget kapott arra, hogy néhány diákjával részt vegyen a Semmelweis Egyetemen 2014. november 17-én megrendezett tehetségnapján. A rendezvényen a Boronkayn kívül még az egyetem további 17 társiskolája vehetett részt.

 
 
A diákok 22 előadás közül választhattak. A megtekinthető intézmények között többek között szerepelt a Magatartástudományi Intézet, Kísérletes és Sebészeti Műtéttani Intézet, és neves professzorok, docensek és tanszékvezetők élvezetes előadásaival kerültünk közelebb az orvostudomány rejtélyeihez. Intézményünkből a 11.G, 12.G és 12.N osztály biológia faktosai közül huszan vettünk részt a programon, Hársfalvi Anikó tanárnő vezetésével. Mindenki megtalálta azt az előadást, ami közel áll a szívéhez és így kicsit jobban megismerhettük azt az ágát az orvostudománynak, ami minket jobban érdekelt. 
 
 
Délután egy közös előadáson vettünk részt, ahol a népesség növekedéséről-csökkenéséről volt szó. Mindenki számára nagyon tanulságos nap volt, és reméljük még több ilyen eseményen vehetünk majd részt.
 
Varga Regina

Írás a partneriskolává válásunkról


Egy drámai animáció a KSH honlapjáról (mozgatva a csúszkát megtekinthető évenként a korfa alakulása, sőt 2060-ig előrejelzést is kapunk):