Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Természetjárók túrái (2016-17) - 1. túra - Biciklivel a Börzsönyben

2016-10-05 05:18:17

A boronkays természetjárók első, kerékpáros túrája 2017. október 1-jén a Börzsönybe vezetett.

 

A 65 km-s túrát Tumann Péter és Czene Gábor tanár urak vezették a Vác – Kismaros – Királyrét – Nógrád – Diósjenő – Spartacus túristaház – Királyrét – Kismaros – Vác útvonalon. 


Rövid beszámoló a túráról

A tanév első túráját október 1-én rendeztük meg, amely egy biciklitúra volt. Reggel 7:30-as gyülekező és a biciklik ellenőrzése után 8 órakor elindultunk az útvonalunkon, amely Vác, Kismaros, Szokolya, Királyrét, Diósjenő, Nógrád irányában valósult meg, majd onnan haza.
 
Ezt a távot 29-en tettük meg és három kísérőtanár: Czene Gábor, Tumann Péter és Nagy László. Sajnos Kaszás Gyula tanár úr nem tudott velünk tartani. Korosztályilag vegyes csapat volt, de a közös cél összehangolta a csapatot. Nagy szerencsénknek hála nem volt defekt és esés (nagy esés). 5 óra körül már mindenki visszaért a kiindulási pontunkra Vácra.
 
Személyes tapasztalatom az, hogy nagyon jó közösségformáló hatása van egy ilyen túrának, mint például barátszerzés vagy a barátok jobb megismerése. Mindenkinek ajánlom a Boronkay-féle biciklitúrát, főleg azoknak, akik egyébként nem sportolnak, de szeretnek kimozdulni.
 
Pauer Patrik 10G
 
 

Adámi Bence panorámaképe

Szmandray Marcell csoportképe


 Adámi Bence fotói

 Szmandray Marcell (Martzy)

 Szmandray Marcell videója