Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Többen és mégis eggyel kevesebben - Jakus László Emlékfutam

2016-05-23 13:17:09

Bíró György és BARÁTAI szervezésében az idén megrendezett Fut a Vác egyik távját, a 6,4 km-est a nemrégiben elhunyt kollégánk emléke előtt tisztelegve, Jakus László Emlékfutamnak nevezik el.  

 
Így írnak honlapjukon erről:
 
„Tudom, akármennyivel több ismerős arc villan be a rajtkapu alatt, mint eddig, egy arc mégis hiányozni fog. Egy hosszúkás arc, szikár termetű szenior futóval, kifakult Fut a Vác pólóban, fanyar mosolyával, körülötte diákjaival, akik büszkén topognak az osztályfőnök mellett. Egy futó, aki mindig eljött a versenyre, akiről tudtuk, ha lukas órái vannak, a Ligetben megtaláljuk őt edzés közben.

Nem akarom, nem akarjuk elfeledni ezt az arcot, azt a futót, aki már nem lehet köztünk a rajtkapu alatt, akit mégis szeretnénk, ha mindörökre velünk maradna.
 
Ezért hát, úgy döntöttünk, azt a 6,4 kilométeres távot, amit ő a Fut a Vácon rendszeresen futott, mostantól Jakus László Emlékfutamnak nevezzük, és az a versenyző, aki a távot abszolút értelemben leggyorsabban teljesíti Jakus László emlékkupát fog kapni.
 
Nemsokára itt a verseny, érdemes esténként futni, és ha a liget felé futtok és az emelkedőn már alig kaptok levegőt, ne álljatok, meg fussatok tovább. Ha a veríték a szemetekbe folyva kicsit elhomályosítja a Mária forrás környékét és ezért csak nehezen láthatjátok a távolban azt a magányos futót, intsetek neki.
 
Meglátjátok, mire célba érünk ő is utolér, és együtt fogunk befutni a célba. A nézők tapsolnak, és mi azt mondjuk majd, nem csak a verítéktől könnyes a szemünk...
 
Szép volt TANÁR ÚR!”
 
Bíró György és BARÁTAI
 
 
 
Cservenák Péter képei 2015-ből