Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Tóth Eszter Anna egy nézett hétvégi műsorban szerepelt

2015-12-18 06:06:51
Egy ismert magyar kereskedelmi televízió december 19-i adásában fellépett az Acro Manics nevű akrobatikus tánccsoport, amelyben egyik tanulónk, Tóth Eszter Anna 12.G is szerepelt. 
 
 
A műsor a közönségszavazatok alapján rangsorolta a résztvevőket.
 
Hársfalvi Anikó

 
ACRO MANIACS
 
Az Acro Maniacs egy 25 főből álló akrobatikustorna-formáció, amely bekerült a Hungary’s Got Talent legjobb produkciói közé.
 
Az Acro Maniacs összetétele korosztályosan nagyon vegyes, a legkisebb tag nyolc, a legidősebb huszonkét éves. A csapat tagjai 5 különböző egyesületben, így 5 különböző városban sportolnak. Korábban egymás ellen versenyeztek, azonban úgy gondolták, hogy együttes tudásukat nagyszerűen tudnák kamatoztatni, ezért összeálltak a műsorra. Az országban tizenkét akrobatikus tornaegyesület működik, náluk öt baráti egyesület találkozott ebben a produkcióban. Mindenki a saját bázisán, Zala megyében, Gödöllőn, Érden, Budapesten és Vácott próbált.
 
Nem csak a tehetségkutató műsorra kellett maximális erőbedobással felkészülniük, hanem az akrobatikus torna versenyeiken is helyt kellett állniuk.
 
Minden év decemberében kerül ugyanis megrendezésre az akrobatikus torna, mint versenysport legrangosabb hazai versenye, a Magyar Bajnokság, amelyre a csapat több tagja is kvalifikálni tudta magát. A 24 főből álló Acro Maniacs versenyzői nem csak a tv képernyőjén mutatták be tudásukat, hanem a versenytalajon is megmérették magukat, sokszor egymás ellen. Nagyszerű dolog, hogy a közösen próbáló csapat tagjai a versenyen sem ellenségként, hanem csupán ellenfelekként léptek a talajszőnyegre. A Magyar Bajnokság mérlege: 11 versenyző szerzett Magyar Bajnoki címet az Acro Maniacs tagjai közül.
 
A lányok és fiúk fő célja, hogy sportágukat, az akrobatikus tornát széles körben népszerűsíthessék. Az akrobatikus torna még nem olimpiai sport, ezért sokkal kisebb figyelmet kap, mint például a szertorna. Látványos sportról van szó, hiszen nem eszközökkel, hanem egymással dolgoznak a versenyzők. Nagyon fontos a bizalom és a rutin, hiszen, ha valaki hibázik, az akár a másik testi épségét is veszélyeztetheti. Ennek elkerülése érdekében dolgoznak együtt az egységek hosszú-hosszú éveken át.
 
Acro Maniacs a verseny döntőjében egy őserdei koreográfiájú, akrobatikus, táncos produkciót adott elő. A végig kiegyensúlyozott tehetséges együttes ismét meggyőzte a nézőket és a zsűrit, hogy helye van a legjobb versenyzők között. A döntőben már csak a nézők szavazatai számítottak a végső sorrend kialakításában. 
 
Acro Maniacs ezt a produkciót mutatta be a döntőben: