Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

„Tudtam, hogy sikerülni fog!” – Gecse Márton U23-as Európa-bajnokságon

2015-10-05 06:44:00
Gecse Marci az augusztusban megrendezett válogató versenyen megszerezte négyesben az ifjúsági Európa bajnokságon való részvétel jogát. Igaz, hogy csak ebben a számban indult, a véletlen mégis úgy hozta, hogy párosban a világbajnok Béke Kornéllal is rajthoz állhatott K2 500-on. 
 
A válogató és a bascovi ifjúsági EB között a fiúknak hét hetük volt a felkészülésre.
 
Az első kettőben pihentek, majd részt vettek egy öthetes felkészítő táborban Csepelen, ahol napi két edzéssel, plusz kiegészítő kondival és futással készültek. Kedden, szeptember 15-én indultak Romániába, csütörtökön mentek a párossal egy előfutamot, és vasárnap a döntőt.
 
A négyessel pénteken versenyeztek, és a döntőben a 7. helyen végeztek. 
 
 
 
Vasárnap, amikor Marci és párja a rajthoz álltak, csak a célt látták maguk előtt, és tudták, minden erejükkel azon lesznek, hogy elérjék azt, amiért ennyit küzdöttek. Mind a ketten bíztak a másikban, és Marci tudta, hogy ez sikerülni fog. A futam közben a cél felé közeledve már mindenük fájt, de végig mentek a pályán, és nem hiába! 
 
 
Amikor beértek a célba, a győztes páros minden szenvedést elfelejtett, minden nehézséget, és tudták, ezért a csodálatos érzésért megérte szenvedni! Az első helyért köszönet illeti Makrai Csabát, a felkészítő edzőt, Béke Kornélt és Bethlenfalvi Istvánt.
 
További sok sikert kívánunk neki a következő kitűzött céljához!
 
Nagy Zsuzsanna