Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Túra a télben

2013-01-26 08:00:00

Erdőt járni nem csak tavasszal, meg nyáron lehet, gondolta az a 30 főből álló kis csapat, aki nekivágott január 26-án a téli túrájának.

A kora reggeli kelést követően Vácról Kóspallagra busz repített fel minket, igazi utunk innen kezdődött. 
 
Az első hegy, amelyet meghódítottunk, Nagy Hideg-hegy volt, odáig szinte végig csak fölfelé haladtunk, ami a hó miatt egyszerre volt nehéz és csodálatos. Hideg-hegyen a pihenőházban mindenki feltöltötte magát energiával, ki szendvicsei, ki egy jó, ott készült leves által. 
 
 
 
Jó egy órás jókedvű beszélgetés, evés után indultunk tova, s néha meg-megállva ballagtunk a Csóványos-ig. Már Hideg-hegyig is láttuk, hogy a táj kárpótolni fog minden megpróbáltatásért, azonban a Csóványosig vezető utunk maga volt a kényeztetés. Persze csak a szemünknek, a lábunknak finoman fogalmazva nem igazán. Elképesztő látvány volt a Csóványosról a domborzat. A tiszta napsütéses kék ég alatt álló már-már fehér színű fák és hegyek szemet gyönyörködtetőek voltak. Ezt különösen a Csóványoson álló magas kilátóból lehetett érzékelni.
 
 
 
Sajnos azonban egyszer mindennek vége szakad, így a kilátón való álmélkodásnak is, tanáraink vezényszavára a csoport elindult, ezúttal már kifelé a tél birodalmából, vissza az ember lakta vidékek felé. A diósjenői állomásról fél 5-kor döcögött ki vonatunk, amely immár végtagjainknak volt kényeztető.
 
 
 
Összegzés gyanánt annyit mondanék, hogy a boldogsághoz aznap minden megvolt: jó túra, remek társaság, szép idő és aztán egy kiadós alvás.
 
Szeretnék köszönetét mondani a túra szervezőinek, mert áldásos munkájuk nélkül ez mind nem jött volna össze!
 
Polgár Balázs 12.B
 

 Tumann Péter fotói