Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Újabb érmet szereztek a váci futsalosok

2014-06-03 13:49:16

Mindössze második éve működik Vácon a Fábián Gábor (Boronkay igazgatója) által vezetett U19-es korosztályos csapat, de már a második érmet gyűjtik be az országos döntőn. A tavalyi bravúr-ezüst után idén is felállhattak a képzeletbeli dobogóra.

Már az alapszakaszban is látszott, hogy - legalábbis a saját csoportjukon belül - kiemelkednek a mezőnyből, hiszen a lejátszott mérkőzéseken két döntetlen kivételével mindegyiket megnyerték. Így csoportelsőként kerültek a Vácon megrendezett országos elődöntőbe, ahol ugyan kikaptak a tavalyi bajnok Aramis gárdájától, de mivel a másik két meccset megnyerték a tavalyi harmadik Cső-Montage valamint a szintén jelentős játékerőt képviselő Rubeola ellen, csoport másodikként bejutottak a június 1-én, Gyöngyösön megrendezett négyes döntőbe.
 
Az első mérkőzésen az utolsó pillanatig izgalmas játékban a Szeged 2:1-re nyert a Rubeola ellen.
 
Vác ellenfele a tavalyi negyedik helyezett Berettyóújfalu volt, ahol három kapufáról bepattanó gólt kaptak, cserébe volt hat (!) olyan lövésük, ami a kapufáról kifelé pattant. Játékban semmivel nem voltak gyengébbek fiaink, de szerencse még egy szépítő gól erejéig sem állt melléjük (0:5).
 
Így a harmadik helyért játszhattak, ráadásul mindössze 10 perces pihenőt követően már kezdeni kellett. S ha ez még nem lett volna elég, rögtön a mérkőzés elején két játékos is megsérült, így teljesen át kellett szervezni a csapatot, amelyre bizony rá is ment az első játékrész (2:5). A második félidő is egy bekapott góllal kezdődött, de sokszori változtatás után úgy tűnik sikerült a legjobban működő szerkezetet és taktikát megtalálni, mert innentől 15 perc alatt egy 6:0-s szériát produkáltak a mieink és végül megérdemelten nyertek 8:6-ra. 
 
A csapat vezetője, Fábián Gábor elmondta, hogy az együttes tagjai a váci Bernáth-ból, Boronkay-ból és Madách-ból valamint egy fő a dunakeszi Radnótiból kerültek ki. Kettő kivételével valamennyien a Vác F.C. játékosai, ezért külön is szeretné megköszönni az egyesületnek, az érintett edzőknek (Rob Kornél, Nagy Tibor, Herédi Attila), hogy engedték itt is szerepelni a srácokat, lehetőséget teremtve újabb sportsikerek megszerzéséhez a számukra, de az is fontos, hogy ezzel is öregbíthették szeretett városunk hírnevét.
 
Országos 3. helyezett az U19-es bajnokságban: Dunatours Vác Futsal SE
 
Hátsó sor: Fábián Gábor edző, Ligetfalvi Dávid (Bor.), Pápai Dániel (Bor.), Lami István (Ber.), Gere Márton (Bor.), Helembai Henrik (Bor.), Számpor Erik (Bor.)
Első sor: Kovács Márk (Bor.), Mészáros Krisztián (Mad.), Niedermüller Ákos (Bor.), Rácz Dominik (Ber.), Halász Bence cs.k. (Mad.), Makk Levente (Rad.)
 
Az országos döntőre csak 12 játékost lehetett nevezni, de mindenképpen köszönet a többieknek is, mert az ő munkájuk is kellett ehhez a sikerhez. (Egyébként a MLSZ 20 db érmet adott át, így ebből valóban igazságos módon jut nekik is.)
 
A keret tagjai voltak még:
Hegyvári Attila (Bor.), Makrai Márk (Bor.), Nagy Levente (Bor.), Antus Dominik (Mad.), Fábián Máté (Bor.), Hévizi Péter (Bor.), Haljárszki Bálint (Bor.)