Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Újabb siker az Országos Pattantyús Számítógépes Nyomtatottáramkör Tervező Versenyen!

2021-12-21 17:06:00

December 10-én ismét megrendezésre került – egy év kihagyás után – az Országos Pattantyús Számítógépes Nyomtatottáramkör Tervező Verseny, amelyet a végzős elektronikai technikusoknak hirdetnek meg. Iskolánkat négy 14.E osztályos tanuló képviselte: Fiam Dávid, Juhász Ábel, Somlói Balázs és Zih Ádám.
A versenyt idén - rendhagyó módon - online rendezték meg. December 10-én 12:30-kor gyűltünk össze a 3111-es teremben, ahol webkamarás közvetítés segítségével zajlott a verseny. A feladatok elektronikus formában jutottak el hozzánk. A rendező iskolából kaptuk meg a rajt jelet 13 óra után néhány perccel, az egész verseny alatt működött az élőkép minden résztvevő iskolából, a verseny 15 óra után néhány perccel zárult. Most a tanárok következtek, ki kellett javítani a munkákat. A négy indulóból kellett kiválasztani a két legjobbat, ami nehéz döntés volt, hiszen mindannyian megérdemelték volna a továbbjutást!


Az eredményhirdetésre másnap került sor az iskola névadó Pattantyús nap keretében, online közvetítéssel: Juhász Ábel holtversenyben 6. helyezést ért el, míg Zih Ádám második lett. Fiam Dávid a betegsége miatt nem tudott részt venni a versenyen. Minden versenyző és felkészítőtanár oklevelet és ajándékot kapott. Ádám, mint második helyezett értékes tárgyjutalomban részesült.
Az iskola és a magam nevében gratulálok a versenyzőknek a kiváló eredményhez és Burik Bencének külön köszönet a sikeres felkészítésért, továbbá köszönöm Schulcz Attila és a kollégák segítségét!


Tóth Barnabás
elektronika mkv.