Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Iskolánkban járt a Familia Gladiatoria csoport

2017-09-28 17:55:00

Rendszeresen látogatják iskolánkat, bemutató órákat tartanak, vagy mint idén is, van amikor csak egy kis toborzóra jönnek el hozzánk a váci Familia Gladiatoria (http://www.gladiator.at/) csoport tagjai. 2017. szeptember 17-én, legutóbbi itt jártuk alkalmából az aulában beszélgettünk az együttes alapító-vezetőjével, Weixelbaum Jánossal:

Mit kell tudnunk az együttesről, mire számíthatnak azok, akik esetlegesen belépnének a csoport életébe?

A  Familia Gladiatoria egyesület 1986-tól, azaz immár 31 esztendeje elevenít meg római gladiátorjátékokat. Tavasztól őszig, Európa-szerte híres római fesztiválokon vesz részt. 

Évente pár alkalommal a gladiátorharcok mellett bemutatunk: tréfás római esküvőt, orvoslást és római istenekről szóló jeleneteket is.

Ez a mostani látogatásunk ezúttal egy kis verbuváló akció, ahol testközelből meg lehet ismerni e történelmi kor eszközeit, meg lehet emelni a fegyvereket, beszélgetni lehet a gladiátorokkal. A környező iskolákba azért járunk el, és ide is azért jöttünk, hogy kedvet csináljunk azoknak a fiúknak, lányoknak, akiket érdekel e korszak, hogy belépjenek egyesületünkbe. Részt vegyenek e történelmi időkben tett kalandos utazásokon, fellépéseken. Vonzza őket a siker és a csillogás. Az esetleges jelentkezőket szeretettel várjuk a Madách Imre Művelődési Központban minden hétfőn és szerdán délután 5 órától, valamint szombatonként délelőtt 10 órától.

A Familia Gladiatoria elérhetősége 

h.i.