Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Újraindul a Borlap Média Csoport

2014-09-25 14:34:16
Jövő csütörtökön, október 2-án az A020-as teremben, az 5. órában (11:45-kor) Szilágyi Erzsébet és Hujbert István mentorálásában a Borlap Média Csoport megtartja éves nyitó foglalkozását. EZ CSAK EGY EGYSZERI ALKALOM! Ugyanebben a teremben minden csütörtökön a 8. órában (igény szerint) szakkörszerű foglalkozásokat is tartunk, egyébként pedig minden megbeszélést egy újonnan létrehozott zártkörű FB-csoportban folytatunk.
VÁRUNK RÉGI ÉS ÚJ TAGAKAT!
 
 
Bővebb információ:
 
Olyan fotózás kedvelő diákok, az újságírás iránt érdeklődő, vagy filmezni szerető operatőrök jelentkezést várjuk, akik gyakorlattal, de akár a legkisebb gyakorlat nélkül is lehetőséget kapnak arra, hogy számos médiumban  publikáljanak, megpróbálhassák e téren szellemi, alkotói szárnyaikat. 
 
Ezen médiumok a következők:
- Borlap (évente 3-4x megjelenő 12 oldalas diáklap),
- ennek a készülőben lévő, de hamarosan megalkotott honlapja,
- negyedévente megjelenő BBK újságból egy oldal a csoport szerkesztésében,
- Boronkay hivatalos honlapja (cikk, fotó, videó),
- a honlapunk BORART rovatában saját műveket lehet publikálni (animáció, film, fotózás, képzőművészet, prezentáció, színjátszás, vers és próza, zene, tánc)
- városi médiumokba Boronkayról szóló írások megjelentetése (VácOnline, Váci Hírnök)
- sajtófotó kiállítás.
 
Mire számíthatnak a diákok?
- Szilágyi Erzsébet, Hujbert István mentori segítsége, 
- évi 2-3 szakmai út valamely jelentősebb szerkesztőségbe,
- alaposan válogatott, interneten e közösségben megosztott digitális tartalom a legnívósabb szakmai anyagokból (sajtóról, fotózásról, filmezésről, tipográfiáról stb.)
- egy jól együttműködő alkotói közösség, ahol a sajtófotózás, sajtóműfajok, tördelés alapjai sajátíthatóak el, 
- jó munka esetén az iskolavezetés jutalmazási rendszerébe való bekerülés. 
 
A szerkesztőséget és egyben a csoportot idén is egy tapasztalt diák vezeti. E tanévben Szmandray Marcell (Martzy) 11b osztályos vállalta e feladatot. Praktikus kérdésekben hozzá lehet fordulni.
 
A csoport önkéntességi alapon működik, mindenki annyi és olyan feladatot vállal, amit jó szívvel, képessége szerint teljesíteni tud. Nincsenek komoly szakmai elvárások, hiszen a csoporttagság lényege a szárnypróbálgatás, és csak a tervezhetőség miatt van csupán egyetlen teljesítendő kérésünk: a vállalásaikat tartsák be azok, akik egy-egy feladatra jelentkeztek. 
 
Szilágyi Erzsébet és Hujbert István