Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Változások a menzai és kollégiumi étkezésben

2015-03-18 16:06:11

A menzai és kollégiumi étkezés lemondásának-igénylésének szabályai a GH előírásaihoz igazodva (jogszabályi hivatkozások alapján)

1. Egy adott napra szóló étkezést a megelőző nap 10:00 óráig kell lemondani az erre kijelölt személynél. Amennyiben ez nem történik meg, az adag árát akkor is ki kell fizetni, ha az nem kerül elvitelre (erre az iskola házirendjében később szabályozandó módon lehetőség lesz). Javasoljuk, ha a lemondás már nem tehető meg időben, akkor próbálja átadni másnak az étkezés jogát (aki majd fizesse is azt ki) vagy oldja meg az étel elvitelét.
 
2. Ha az első hiányzási nap a hét első tanítási napja, akkor a lemondás megtehető a tárgynapon 9:00 óráig. Erre azért van lehetőség, mert nem elvárható, hogy valaki már pénteken 10:00 óra előtt tudja, hogy hétfőre pl. beteg lesz. 
 
3. A lemondás lehetőleg határozott időre szóljon, azaz az étkezésen kívüli napok pontos megjelölésével.
 
4. Ha a lemondás határozatlan időre szólt, akkor az első étkezést megelőző napon 10:00 óráig jelezni kell a kijelölt személynek, hogy másnap már étkezni fog. Nyilván van olyan szituáció, amikor nem lehet előre tudni pontosan a hiányzások napjait (pl. betegség). Viszont amikor már tudható, hogy másnap iskolába fog jönni a diák, akkor szóljon, mert ha ezt nem teszi meg, akkor lehet, hogy nem fog neki étel jutni. 
 
5. Próbaidős bevezetés 2015. április 01-től történik. A végleges verzió a módosítások elvégzése után 2015. szeptember 01-től lesz érvényes.
Vác, 2015.03.18.
 
Fábián Gábor
igazgató