Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Világraszóló eredményt ért el Ullrich István a fiatal szakmunkások Európa-bajnokságán

2012-10-10 05:00:00

A hétvégén (október 6-án) a belgiumi Spa-ban tartották meg a fiatal szakmunkások Európa-bajnokságát (Euroskills 2012). A magyar csapat minden korábbi szereplést messze felülmúlva 5 arany-, 1 ezüst- és 5 bronzérmet szerzett. Ezzel a kiváló teljesítménnyel Magyarország a 24 résztvevő országból az ötödik legeredményesebb lett. Nagy örömünkre e sikerből kivette részét egy győri fiú, Losonczy  László (ÓE) mellett egy volt boronkays növendékünk is, Ullrich István (BMGE).

 

Szakmájában Európa legjobbja egy magyar épületasztalos, bútorasztalos lett, és arannyal tért haza az információs és kommunikációs technológiák, a faipari szakmák és a magyar mechatronikát képviselők csapata, élén Ullrich Istvánnal. E szakmai versenyek legrangosabbikán, az EUROSKILLS mechatronikai versenyen csúcsra feljutott volt diákunk sikerének rangját, még az is emeli, hogy eddig még Magyarországon ez senkinek sem sikerült, István 100 %-os teljesítménnyel hozta el az első helyezést, így társával elnyerte még a Magyarország legeredményesebb versenyzője címet is. (Az pedig, hogy csak egy párosnak sikerült 100 %-ra teljesíteni a követelményeketaz a feladatsor összetettségére, nehézségére is pontosan utal.)
 
 
Ezüstérmes lett a virágkötő csapatunk, bronzérmet szereztünk a fodrászok, a karbantartó-tisztító specialisták, a felszolgálók, továbbá az ács és a szakács-felszolgáló csapatok versenyében. Az Euroskills elnevezésű versenyen 44 szakmában több mint 400 fiatal, szakmát tanuló versenyző indult. A 11 szakmában 20 versenyzőt indító magyar csapat eredménye különösen annak fényében figyelemre méltó, hogy szinte minden versenyzőnk dobogóra állhatott.
 
 
A képek a versenyzők reptéri fogadtatásán készültek, ahol a hangos „szép volt fiúk” skandálással köszöntötték versenyzőket.
 
Úgy véljük, hogy iskolánk méltán büszke lehet öregdiákjára, egyúttal gratulálunk dr. Ullrich István kollégánknak is fia elért eredményéhez, és a versenyzőnek pedig további szép szakmai sikereket kívánunk!
 
Hujbert István