Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

XXV. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny eredményei

2016-03-22 07:33:32

A Fazekas és a Berzsenyi Gimnáziumok szervezésében 2016. március 11-15. között volt Budapesten a jubileumi XXV. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny. 

 
A szervezők igen változatos és gazdag programot állítottak össze a határon túlról (Erdély, Délvidék, Kárpátalja és Felvidék) és az anyaországból érkező 350 fő számára. 
 
12-én ellátogattunk a Parlamentbe, ahol Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke fogadta a résztvevőket, majd a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében Lovász László nyitotta meg a rendezvényt. 
 
A Fazekasban megtekinthettük az elmúlt 24 év versenyeit bemutató kiállítást, majd az Erkel Színházban Verdi Aida c. operáját néztük meg. 
 
 
13-án került sor a versenydolgozatok megírására majd javítására. A diákok délután igen érdekes matematika előadásokon vehettek részt, míg a napot egy csodálatos esti hajókázás zárta a Dunán. 
 
 
Másnap 20 csoportban Budapest nevezetességeivel ismerkedtek meg a résztvevők, majd a Berzsenyi színjátszó körének előadását néztük meg a RaM Colosseum-ban. 
 
Március 15-én az ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult a rendezvény.
 
 
Iskolánk (a II. verseny szervezője) eddig minden évben részt vett a találkozón. Ebben az évben Minda Mihály vezetésével ötfős csapat képviselte a Boronkayt. 
Magyar Boglárka (10.A), Csáki Ákos (11.P), Batári Emese (11.G), Bíró Annamária (12.N) és Nagy Gergely (12.P) derekasan helytálltak a rangos megmérettetésen. Nagy Gergely II. díjat, Magyar Boglárka dicséretet kapott a zsűritől.
 
Jövőre Felvidéken, Somorján rendezik meg a XXVI. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyt.
 
Dr. Minda Mihály