Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Eldőlt, megmarad iskolánkban a gimnáziumi képzés

2015-11-12 10:03:07

A Váci Szakképzési Centrum a mai napon ezt a Nemzetgazdasági Minisztériumból kapott közleményt továbbította iskolánk felé:

„A Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásában, a szakképzési centrumok tagintézményei keretében működő színvonalas gimnáziumi osztályok léte és további működése eddig sem volt, és a jövőben sem lesz kérdéses. A gimnáziumi osztályokkal kapcsolatosan tévesek azok az információk, miszerint a fenntartó NGM meg kívánta volna szüntetni ezeket. Arról lehet szó csupán, hogy egyes osztályokat a gimnáziumokat fő profilként fenntartó KLIK-ben működő gimnáziumokba helyezik át. Ezek a tárgyalások jelenleg is folynak az NGM és az Emberi Erőforrások Minisztériuma között.
 
A helyi szereplőkkel történt egyeztetések eredményeként eldőlt, hogy egyelőre nemcsak a Győri Szolgáltatási Centrum Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Idegenforgalmi és Vendéglátó Szakképző Iskolájában marad meg a gimnáziumi képzés, hanem a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakközépiskolája és Gimnáziumában is oly módon, hogy a helyi tantestület egyetértésével két osztály két tanítási nyelvű gimnáziumi képzésének indítására kap engedélyt az iskola. Ezeknek az osztályoknak a képzési programjába illesztve lehetőségük lesz a diákoknak arra, hogy bekapcsolódjanak a szakgimnáziumi osztályok képzésébe, s ennek keretében idegenvezető szakképesítést szerezzenek.”
 
FIGYELEM!!!
Az iskolánkba jelentkező diákokat és szüleiket arra kérjük, hogy látogassanak el honlapunk jövő tanévre vonatkozó anyagaihoz, ott aktualizáltuk rovatainkat az újonnan kapott hírnek megfelelően.