Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Pályaválasztási kiállítás - 2017

2017-10-06 17:42:00

Idén immár tizenhetedik alkalommal rendezték meg a váci sportcsarnokban a város és környékén élő végzős diákok számára a pályaválasztási kiállítást, amelyen a térség jóformán minden iskolája megjelent, így intézményünk is kivonult e napon és ismét sokszínű bemutatóval várta az érdeklődőket.

A 2017. október 4-én megrendezett eseményt a PMKH Foglalkoztatási Főosztályának vezetője dr. Kublik Henrietta nyitotta meg, a Pikéthy Konzi zenésznövendékei pedig rövid műsorral köszöntötték a vendégeket. A börzén résztvevő nyolcadikosok legalább 30 helyen tehettek fel kérdéseket, a bőség zavarában lévő diákok közül mégis rengetegen álltak meg standunk előtt.

A pályaválasztás a végzős diákok számára életük első jelentős döntése, mely későbbi életpályájukat is nagyban befolyásolhatja. A kiállításoknak, szakmai bemutatóknak fontos szerepük van, hiszen a növendékeknek időben a képességeiknek és érdeklődésüknek megfelelő irányban kell orientálódniuk. A megfelelő pályaválasztástól nagymértékben függhet a majdani sikerességük, ehhez pedig hatalmas segítséget nyújthatnak az ilyen jellegű rendezvények.

A pályaválasztási prezentációnk

Felvételi tájékoztató füzetünk a 2018-2019. tanévre

Az induló szakok részletesen itt tekinthetőek meg.

E nap tehát a végzős általános iskolásokról szólt a sportcsarnokban, több szakmát is megismerhettek itt a diákok, így könnyen meglehet, hogy bár voltak olyanok még, akik ezidáig nem tudtak választani, de talán közülük sokan e kiállítás megtekintése után mégiscsak hozzánk adják majd be jelentkezésüket. Iskolánk széles palettáját nyújtja a képzéseknek, piacképes pályára tudja állítani az itt végzett növendékeit.


Molnár Zoltán fotói

Prohászka Bianka fotói