Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

3D-s böngészés real-time-ban az állatvilágban

2011-11-21 09:00:00

Állatkerti kirándulásra indultunk 2011. november 17-én Sturcz Anita és Uracs András vezetésével. Miután odaértünk, feladatokat kaptunk, s ezek teljesítése után közösen is végignéztük az állatok kifutóit. Sok hasznos információ hangzott el, s rengeteg érdekes állatot szemlélhettünk meg. Ezek után szabadfoglalkozás következett, mikoris mindenki a saját ízlésének és érdeklődésének megfelelő állatokat tanulmányozhatott. Uracs András tanár úrral beszélgettem a kirándulásról.

Mi volt a kirándulás célja?

A kirándulás a „3D-s oktatás” segítségével „real-time”-ban ismertette a kilencedikes biológia tananyagát. Célunk a tanulás megkönnyítése volt, melyhez a humort, a csoportos munkát és a kreativitást hívtuk segíségül. Amin a diák nevetazt könnyebben jegyzi meg. Továbbá szerettük volna kiragadni a diákságot a tankönyvek, fogalmazások, dolgozatok és tantermek világából, hogy saját szemükkel láthassák azt, amit könyveikben nyomtatásból megismerhetnek.
 
 
Milyen túrákra, programokra lehet a tanár úrnál jelentkezni?
 
A közeljövőben három program is megrendezésre fog kerülni. Az egyik a „Téli madárles”. Természetesen mindenkit szívesen várunk, de mégis azoknak ajánljuk, akiket érdekelnek a nálunk telelő ritka madárkülönlegességek. A másik az Anatómiai Múzeumba tervezett látogatás. Itt nem műanyag, vagy szilikon, hanem igazi emberi szerveket nézhetünk, illetve foghatunk meg. Végül pedig a „Nyomok a hóban”. Itt a nyomolvasást sajátíthatják el a résztvevők. Következtetéseket vonhatnak le arról, hogy mi történt az adott terepen.
Szeretettel várunk mindenkit, még ha csak az egyik programunkon vesz is részt.
 
A kirándulás és a beszélgetés után csak ajánlani tudom a programokat, túrákat. Sok hasznos élménnyel lehet gazdagabb az ember, csak egy kis szorgalom és odaadó munka kérdése.
 
Horváth Gergely (11.F)
 
 
  Csoportképek
  Képek az állatkerti növényekről és állatokról