Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A Boronkayból indult a Fut a Vác programja

2011-06-09 14:43:00

A 30 fokos kánikulában több mint ezer szurkoló jelenlétében, közel 750-en álltak starthoz a huszonegyedik Fut a Vácon. 

 

A Fördős Attila polgármester által indított futamok ezúttal görkorcsolya bemutatóval, majd a kerekes székes, rolleres, biciklis versenyzők rajtjával kezdődött.
A legidősebb versenyző 78 éves, a legfiatalabb párhónapos volt. A futók között volt babakocsival versenyző apuka, önkormányzati képviselő, óvodás csoport, és szigonnyal és hálóval futó gladiátor is.
A futást a Drumofon dobcsoport és a tűzoltófecskendő "bevetése" tette komfortosabbá, sőt az idén még a Szent Anna Karitász is csatlakozott a frissítéshez. A befutás ideje alatt Steidl Anita bemelegítő tánccsoportja, a Tinidance, a Dancing Shadows és a Dynamic SE tánccsoportok szórakoztatták a befutókat a színpadon. A befutók csokit és fényvisszaverő karpántokat kaptak ajándékba, a rendezők a legkisebbeknek is készültek játékokkal, sőt immár hagyománnyá vált, hogya a gazdikkal futó kutyák a célban csontot kaptak.
A verseny leggyorsabb futója az idén Kiss Tamás volt. A győzteseknek járó több mint 60 díjat a város országgyűlési képviselője, önkormányzati képviselői, alpolgármesterei és élsportolói adták át. A Fair-play díjat Tóth Krisztina kerekes székes versenyző kapta. A legnagyobb létszámmal jelen lévő iskola az Árpád Fejedelem Általános iskola volt, a civilszervezetek közül pedig az Árpád SE sportegyesületből futottak a legtöbben. 
A családi futamok indulói dísznövényeket vehettek át. Számos nyeremény sorsolása mellett az idén is gazdára lelt több mint 500 Fut a Vác póló és egy mountain-bike kerékpár, amit a Fut a Vác örökös győztese, Sági József adott át. 
A szervezők a versenynek a 21. Szerencsés Fut a Vác nevet adhatták volna, mert mire befejezték az eredményhirdetést, és éppen hazaértek a résztvevők el is kezdődött egy kiadós vihar.
A verseny eredményei letölthetőek az alábbi honlapról: www.futavac.weboldala.net
 
Képek és szöveg a VácOnline nyomán.