Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Boronkays Gólyatábor immár hatodszor

2011-09-30 09:00:00

Ez az a két nap, amit minden leendő boronkays diák nagyon vár a nyár folyamán. Rengeteg kreatív, mozgalmas, olykor ijesztő feladattal kellett szembenézniük a gólyáknak az idei tanév megkezdése előtt. A felsőbb évesek között is nagyon népszerű ez az esemény, hiszen alkalmunk nyílik megismerni az új tanulókat. Persze ez a tábor számunkra nem csak móka. Nagyon sok feladattal jár, de az együtt töltött idő alatt a sok fáradozás bőven megtérül.

tabor1

Hétfő reggel felkeltem, és tudtam, hogy nagyon nehéz két nap áll majd előttem. Elindultam az iskolához. A segítők nagyon lelkesen és vidám vártak. Lassacskán megérkeztek a gólyák – jó volt látni az arcukon a kíváncsiságot, jó volt belegondolni, hogy pár évvel ezelőtt én is így álltam az iskola kapujánál és vártam a felsőbb évesek utasításait. Reggel megismerkedhettek az osztályfőnökeikkel, illetve az osztálytársaikkal. Utána következett a várva várt vetélkedő, ahol versírásban, rajzban, táncban, énekben mutathatták meg tehetségüket. Délutánra egy kis csapatépítést terveztünk kreatívnál kreatívabb feladatokkal, majd levezetésképp sportolhattak. Lehetőségük nyílt sárkányhajózni, ami hatalmas sikert aratott. Este, igazi éneklős tábortűzi hangulat mellett, egy divatbemutatóba csöppentünk, ahol az osztályok felsorakoztatták az idei kollekció legkeresettebb darabjait, majd a kedves tűzoltók közreműködésével egy nagy, közös zuhanyzást is beiktattunk. A fiatalok nem sejtették, de ezután elkövetkezett a bátorságpróba ideje, ami olykor nekünk is ijesztő volt. A Boronkay nem a lustaságról híres, így másnap korán kellett kelniük, s várt rájuk egy kis reggeli torna. Már akkor látszott, hogy remek időnk lesz aznap, ezért gyorsan összecsomagoltunk és elindultunk a strandra a sétát megfűszerezve egy kis városi vetélkedővel. A strandon voltak, akik napoztak, de akadtak olyan fiúk is, akik inkább a nekik tetsző lányokat hajították a vízbe. Végül a táborzárás helyszínének is a strandot választottuk.

Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, s ez alapján azt hiszem, sikerült megszerveznünk egy élménnyel teli, sikeres gólyatábort. Köszönet érte Sturcz Anita tanárnőnek, aki összefogta és irányította az egész eseménysort, illetve a segítőknek, akiknek közreműködése nélkül mindez nem valósulhatott volna meg. Reméljük, életre szóló élményt adhattunk az új diákoknak.

Stedra Emese
Boronkay DÖK elnök

tabor2


Íme néhány vélemény a gólyáktól:

tabor3

„Ami a legjobban tetszett, az a bátorságpróba volt. Jól volt megrendezve, mindenki felkészült volt. Folyamatos programok alatt megismertük egymást, nem volt időnk unatkozni. Volt egy kis izomlázam a reggeli tornától, de ez a szertartás még belefért.”

„Nekem minden tetszett, nem változtatnék semmin. A feladatok mind viccesek és kreatívak voltak. Nekem az osztályok közötti verseny tetszett a legjobban. Köszönöm a tábor szervezőinek ez a vicces 2 napot!”

„Minden jó volt, szép volt, és minden tetszett főleg a bátorságpróba és a vetélkedő. Bár a reggeli nyugodtan kimaradhatott volna.”

„Nekem nagyon tetszett a gólyatábor. Minden nagyon jó volt. Én nem változtatnék semmit. A segítők nagyon jó fejek voltak! 10/100 pontos volt.”

„Nagyon jó volt a tábor, különösen a vetélkedő. És külön kiemelném a sok programot és a segítők munkáját. Szerintem jövőre is ilyen gólyatábort kell szervezni.”

„Szerintem nagyon jó volt a gólyatábor, legjobban a vetélkedő tetszett, de a kupakgyűjtés is jó ötlet volt. Tetszett a bátorságpróba, legjobban az általam „Boronkaysok az esélyegyenlőségért” feladatokon nevettünk. Szerintem tudjátok melyikre gondolok. A Segítők nagyon kedvesek és lelkesek voltak.”

tabor4


 További képek a Galériában tekinthetők meg