Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

„Dúdli-gúgli” és a Boronkay

2011-06-15 06:13:00

A Google honlapján egy napig látható volt a „Doodle 4 Google, Nekem Magyarország…" című pályázat győztesének, Kovács Illésnek a munkája. A kitüntetett történetesen nem boronkays növendék :-), de a pályázat lezárta alkalmat ad arra, hogy bemutathassuk, az alábbiakban növendékeink milyen munkákat küldtek be az  internetes óriáshoz.  

Közel 20.000 diák igyekezett egyedivé tenni a Google logóját, és küldte el a saját doodle-ját (egyedi logó rajz). A rajzok kifejezik, hogy mit is jelent nekik Magyarország - a témák között szerepelt magyar kultúra, történelem, tudomány, zene, irodalom, ételek-italok, sport és sok minden más. Kovács Illés rajza június 15-én, egy napon keresztül látható volt a www.google.hu kezdőoldalon, iskolája pedig 1 millió Ft támogatásban részesült. A 4 korcsoport győztes (Balogh Adrián, Kovács Illés, Weisz Zsófia és Gyulai Sarolta) pedig 1-1 laptoppal és zürichi utazással lett gazdagabb.

 
A döntőbe jutott alkotásokat a Műcsarnok Kávézójában július 31-ig nyitva tartási napokon bárki díjmentesen megtekintheti.
 
Érdekes riport olvasható Dennis Hwang webmesterrel a "dúdli"-k megálmodójával és pár magyar logó is megtekinthető itt.
http://www.google.hu/intl/hu/doodle4google/2011/doodler.html
 
A boronkays pályámunkák felett Vácy Emese "bábáskodott":
 
Kovács Petra
 
Kiss Arnold
 
"white"
 
Farkas Bence
 
Ábrahám Viktor
 
Busai Brigitta
 
Tóth Dóra