Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Két diákunk magas kormányzati kitüntetése

2011-05-16 19:13:00

Kurdi Laura és Noé Bálint lett a Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója 2010-díj tulajdonosa. 

 

Az idei évben jó tanuló és kimagasló sportteljesítményű fiatalok közül négyszázheten nyújtottak be pályázatot, ebből nyolcvanhatan kerültek a díjazottak közé. Ebből három váci diák, egy a Selyéből, kettő a Boronkayból. Az emléklapot a Magyar Sportok Házában Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter adta át.
 
Kurdi Laura, a Vác Városi Evezős Club evezőse az egyik díjazott. Öt éve evez, harmadik éve válogatott. Tavaly több nemzetközi versenyen ért el dobogós helyezést Bácskai Dominikával párosban.
 
 
Mire vagy a legbüszkébb?
Az egyik Bled-i Nemzetközi Versenyre, ahol felettünk lévő korcsoportban indultunk és másodikok lettünk. 
 
Milyen volt a tanulmányi eredményed?
Kitűnő voltam a tavalyi évben a nulladik nyelvi osztályban, idén is ennek közelében szeretnék végezni.
 
Terveid?
Az evezésben az ifjúsági világbajnokságra való kijutás, mely augusztusban lesz Etonban, London mellett az idei évben.
 
Noé Bálint hét éve kajakozik szintén váci egyesületben.
 
  
1993. október 5-én született, legbüszkébb a korcsoportjában a tavalyi Ifjúsági EB-n szerzett harmadik helyezésére 500 párosban, valamint a Marathon Világbajnokságon szerzett első helyre (21.5 km) párosban Banyoles-ben, Spanyolországban. Triplázott az EORV-n, az Európai Olimpiai Reménységek Versenyén K-1 1000 méteren, K-4 1000 méteren, K-2 500 méteren aratott győzelmet. A 2008-as szegedi EORV-n K-1 1000 méteren elért győzelme is büszkeséggel tölti el, hiszen hazai pályán mindig szebben csillog az arany. 
Tanulmányi eredménye a tavalyi évben 5.0 volt.
 
Mikor tanulsz? 
Edzések után este 6-9-ig, valamint hét végeken behozom a lemaradásokat, vagy tanulok előre. Gyakran járok edzőtáborba, évente a szorgalmi időszakban összesen két hónapot vagyok távol. Az alapozó időszakban hetente kétszer van reggeli edzésem is, és minden délután, szombatonként és vasárnaponként is edzésen vagyok.
Sajnos a díjkiosztáson személyesen nem tudtam részt venni, mivel edzőtáborban voltam Dunavarsányban. Postán kaptam meg ezt a kitüntető díjat.
 
„A sikerhez ész és kitartás kell, ám a dicsőség elképzelhetetlen szív nélkül” – mondta Réthelyi Miklós a díjkiosztón. Tiszta szívből kívánom iskolánk tantestülete és diáksága nevében, hogy eszük mellé legyen elég kitartásuk mind a sport, mind a civil életben, érjenek el még hasonló sikereket.
Szilágyi Erzsébet