Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Lokálpatrióta VVV3, ahol a Boronkay mindent vitt (2. rész)

2011-12-06 06:07:00

Ebben az évben is megtartották, immár 2009 óta harmadik alkalommal a Vác Városi Vetélkedőt. Az évről évre egyre népszerűbb városismereti megmérettetésen november 19-én három boronkays csapat is elindult, és iskolánk nagy örömére, sikeresen mindhárom dobogós helyezést el is vitték diákjaink. E szép sikerről a Bor-Lap három diákújságírója is írt egy-egy írást, riportokban szólaltatják meg a csapatok tagjait, arról faggatják őket, hogy hogyan élték meg a felkészülést és magát a versenyt.

 

Váci Szarvasok (9.G) –- 3. helyezett  
 
A váci Március 15-e téren helytörténeti vetélkedő vette kezdetét 2011. november 19-én reggel 9 órától, ahol 6 helyi általános iskola és 3 helyi középiskola mérhette össze tudását. Ezen a versenyen iskolánk tanulói is részt vettek. 3 csoportban indultak a versenyzők. A Váci Szarvasok nevű csapat a 9.G osztály néhány tanulójából állt. A csapatot Dósa Anikó, Koplányi Gábor, Megyesfalvi Petra, Nagy Júlia, Néder Anita, Rudolf Anita, Szabó Zsolt alkották. Hátrányból indult a csapat, mivel egyik versenyzőjük nem tudott megjelenni a vetélkedőn. A csapat egyik tagjával beszélgettem a versenyről.
 
 
Bor-Lap: Mennyi időt szántatok a versenyre való felkészülésre?
Váci Szarvasok: A felkészülés csaknem 2 havi kemény munkát igényelt. Különböző előadásokat hallgattunk a csoporttal és a közös kutatómunka összekovácsolta a csapatot. Szilágyi Erzsébet tanárnő és a Brusznyai család felkészítése és odaadó támogatása nagy segítséget jelentett.
Bor-Lap: Hogyan zajlott a verseny?
Váci Szarvasok: A főtér környékén található 11 állomáson különböző feladatokat kellett elvégeznünk. Feladatlapokat kaptunk, melyen sporttal, gazdasággal, irodalommal, zenével és művészet történelemmel kapcsolatos kérdésekre kellett választ adnunk. Emellett számos ügyességi feladat is állt előttünk. A csapat teljes gőzerővel dolgozott.
Bor-Lap: Mit gondolsz a mezőny erősségéről?
Váci Szarvasok: Úgy hiszem, hogy a boronkaysok fölényes győzelmet arattak. Hiszen az első 3 helyezést bezsebeltük. A küzdelem nem a többi iskolára nézve volt nehéz, a rivalizálás inkább házon belül zajlott. A váci szarvasok csapata 3. helyezést ért el nem kis munka árán.  
 
Mindenkinek ajánlom figyelmébe a versenyeket, mert nagyon egy csapatként együtt dolgozni. És a sok munkának mindig megvan a gyümölcse.
 
 
Németh Viktória, 9.G
 
Fotók: Németh Viktória
 
<ugrás vissza>      |      <1. rész>      |